Ансамбълът ни ще пристигне тази вечер в София след световната си титла в Измир

Броени часове остават до пристигането на шампионките ни по художествена гимнастика. Тази вечер новите златни момичета се прибират в България. На летището са се събрали десетки привърженици, които да посрещнат световните шампионки.

 

Михаела, Християна, Цветелина, Ренета и Цвети – пет момичета, които сбъднаха своята  мечта. Мечта, която чака 18 години, за да донесе усмивки на милиони. Златните медали в многобоя донесоха не по-малка радост  и на техните близки.  Лили и Борис са едни от най-скъпите хора на капитана на отбора ни – Михаела Маевска. 

 

„Бях сигурна, че ще имаме медал, не очаквах, че многобоят ще бъде нашият златен медал, адреналина еуфорията бяха много силни, на бухалките се ядосах обаче и спрях да гледам”, каза сестрата на Михаела – Лили.

 

Тя за мен е златно момиче от много време, горд съм с това, което направиха. От една година насам вече не ги гледам, защото адреналинът е ужасно силен, направо вече не издържам, по никакъв начин не мога да помогна и затова излизам и ако накрая има усмивки, значи всичко е наред”, коментира съпругът на Маевска – Борис Величков.

 

Лили е по-голямата сестра на Михаела. През годините дисциплината и състезанията често ги разделят. „Тя и сега ни липсва, през последните години пропусна почти всички семейни празници, дори и раждането на дъщеря ми. Но довечера на летището ще ѝ кажа, че я обичам и винаги ще бъда до нея”, казва тя.

 

Своето златно момиче тази вечер ще чакат и близките на Християна. „Аз лично бях сам, тъй като съпругата ми и малката ми дъщеря са там, а със средната ми дъщеря гледахме, отначало не успях да асимилирам, след това изпитах гордост и като българин”, каза баща ѝ Анастас Тодоров.

 

Трудностите пред момичетата ни през годините са десетки – от спорни съдийски решения, през лишения и дори до желание за слагане на край на спортната кариера. Следващият връх, който всички се надяват да покорят е златото в Олимпийските игри.

 

Очаквайте гостуването на новите златни момичета утре сутрин в „Здравей, България”.