По първоначални данни има пострадали

Взрив избухна в барутна фабрика, има и ранени, научи Нова телевизия. Инцидентът стана в село Горни Лом, Видинско. 

 

По първоначална информация са пострадали две жени. Според кмета на община Чупрен Ваньо Костин едната е със счупена ръка и е транспортирана към болницата в Монтана. 

 

Експлозията е станала в предприятието за обезвреждане на боеприпаси и производство на взривни вещества, потвърди пред Нова телевизия кметът Костин. 

 

Според кмета във фабриката има още хора, като сред тях е възможно да има и други пострадали. Районът около фабриката е отцепен на 3 км. На място има полиция, пожарна и Спешна помощ. 

 

Кметът увери, че няма опасност за обгазяване на района. 

 

Премиерът Георги Близнашки заяви, че е информиран за инцидента. 

 

„Все още нямаме подробности по случая. Получих информация от вътрешния министър и ДАНС. Нямаме информация дали има жертви и ранени”, заяви премиерът Близнашки.

 

24 часа ще са нужни преди спасители да влязат във фабриката, съобщи вътрешният министър Йордан Бакалов. Първоначално безпилотни самолети ще огледат района. 

 

По първоначална информация взривът е избухнал при унищожаване на мини.

 

Извънреден брифинг на вътрешния министърПреди 15 дни е правена цялостна проверка на завода и са открити нарушения и са издадени актове, заяви още министър Бакалов.

 

„За село Горни Лом няма никакъв проблем, заводът е отдалечен от него”, увери вътрешният министър. 

 

Към мястото на инцидента пътува директорът на Пожарна безопасност и защита на населението главен комисар Николай Николов.

 

Хората в Горни Лом са изключително притеснени, предават наши кореспонденти. Това е третият от серия взривове в завод „Миджур”. През февруари 2010 година четирима души пострадаха при друг взрив в завода в Горни Лом.  Един от тях беше с увредено зрение, друг със счупвания. Експлозията тогава беше унищожила два цеха на завода. Причината беше избухнал пожар. През 2007 година един мъж загина, а една жена пострада след друга експлозия в завода.

 

Потребител на рубриката "Моята новина" съобщава, че в завода е имало 15 души.

 

Очаквайте подробности!