Няма надежда за оцелели, каза директорът на пожарната

Още по темата

"От гледа, който извършихме, надеждите за намиранe на оцелели, се изпариха". Това каза Николай Николов, директор на "Пожарна безопасност и зашита на населението" след огледа на мястото на инцидента. 

 

"Въпреки че ще продължим да наблюдаваме и да обхождаме периметъра с надеждата да намерим оцелели, смятам, че 13 мъже и две жени са загинали. Съобщихме това и на близките", допълни той. Сред загиналите са и трима души от ръководството. Две от жертвите са съпруг и съпруга, които имат 5-годишно дете.

 

Прокуратурата е иззела всичко в свои ръце. Сформирани са съвместни екипи, които ще имат задача да извършат процесуално-следствените действия, за да стане ясно какво точно се е случило.

 

„Взривът е бил изключително силен. Две от сградите ги няма. Образувал се е кратер. Гората е сериозно засегната, както и околните сгради. Отломки от 150-200 килограма са летели навсякъде”, каза Никиолов.

 

„За да се стигне дотук явно има човешка грешка”, коментира Николов. В завода е имало гръцки противопехотни мини.

 

На мястото на взрива е имало три коли, които са били в неузнаваемо състояние.

 

"Ще продължим да обхождаме района и да намерим нещо. Но след това, което видях, не се вижда нито частичка от жив човек", заяви Николов.

 

По думите му най-тежко е било решението снощи, "защото пристигна информация, ако се вриви склад еди кой си, може да има щети за селото, взехме решението да не правим евакуация, бяхме подготвени и за това решение".