В района традиционно има очаквания за изборен туризъм от съседна Турция

В Кърджалийския район традиционно има очаквания за по-висока избирателна активност и изборен туризъм от съседна Турция. Секциите в Кърджали тази сутрин заработиха навреме. 

Още по темата

 

В 448 секции ще гласуват хората в Кърджалийски избирателен район. Над 250 000 избиратели имат право на глас. Това е почти два пъти повече, отколкото на миналите европейски избори, а обяснението е, че на евровота избирателите не са имали задължението за уседналост от почти 3 месеца, докато на тези избори това не е така.

 

Част от тези избиратели преминаха границата вчера и онзи ден и дойдоха в района. В момента е и Курбан байрам, така че освен да празнуват с близките си, по закон те имат и правото да гласуват.

 

На кърджалийската автогара рано тази сутрин всичко е спокойно. Големият трафик е бил в петъчния ден, който е бил и първият почивен в Турция. Вчера и днес нещата изглеждат по-спокойно, но служители на автогарата обясниха, че трафикът е завишен и има 15 автобуса допълнително освен редовните.

 

Носят се всевъзможни слухове за различни възможни злоупотреби в днешния ден в Кърджалийско. Говори се, че се плащат много високи суми, например за наблюдателите на отделните политически сили, че ще има контролиран вот, че ще се дават различни подаръци под формата на дарове за празника. Предстои да видим дали всички тези слухове ще се превърнат в официални жалби и сигнали.

 

Екип на Новините на Нова остава в района да следи изборния ден.