Те са задържани със списъци, минути преди да раздадат пари

В созополското село Росен в деня за размисъл са задържани двама души за купуване на гласове. И двамата са известни на бургаската полиция.

 

Става дума за ръководителя на голяма охранителна фирма Николай Мечков и Петър Биберов, по прякор Кюфтето. Те са задържани със списъци, минути преди да раздадат парите на хората, които е трябвало да разпределят. Преди задържането е установено и кой от висшите политици е дал парите на двамата. 

 

По информация на екипа на Нова телевизия в Бургас полицията издирва и трети човек за участие в схемата. По акцията се е работило близо седмица и има достатъчно събрани доказателства, че се е подготвяло купуване на гласове за изборния ден. Двамата задържани са в бургаския следствен арест.

 

Издирва се и трети човек – Малкия Киряс, който е казал, че сам ще се предаде.
Очаква се в ранния следобед Окръжната прокуратура в Бургас да реши дали мярката за неотклонение за 24 часа на двамата задържани Мечков и Биберов да бъде удължена, или променена.

 

Спокойно протича работата на комисиите в изборния ден в Бургаска област.

 

Спокойно протича работата на комисиите в изборния ден в Бургаска област"До момента трима души са гласували, работим с професионалисти и всичко е нормално”, информира председателят на секционната избирателна комисия в 206-а секция в бургаското училище "Добри Чинтулов”.

 


„Имаме нарушения и жалби, свързани с качеството несъвместимост на членове на СИК в Царево и Каменово, понеже са членове на общинските съвети, което е несъвместимо”, обясни Арнаудов, секретар на секционна избирателна комисия.

 

Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Цеца Алексова