Дудев: Няма да гласувам, защото не желая да легитимирам следващата власт

"Ще гласувам, за да отровя живота на политиците, които купуват гласове. Пълен съм с екстравагантни предложения относно промяната на системата и тя да бъде по-гражданска. Смятам, че колкото процента българи гласуват, толкова депутати трябва да има в парламента. Ако гласуват 100% - 240, ако гласуват 50% - 120. Това ми изглежда справедливо, защото другите не са намерили човек, за когото да гласуват”, коментира в „Събуди се” режисьорът Андрей Слабаков. 

Още по темата

 

"На тези избори няма да гласувам, защото не желая да легитимирам следващата власт, която и да е тя. Отказвам да участвам в предварително уговорен мач. Никой от статуквото не пожела да промени системата, въпреки добрите граждански предложения”, заяви от своя страна Дончо Дудев от Движение за граждански контрол. 

 

"Купеният вот може много лесно да бъде пресечен. В края на краищата има прокуратура, съд, полиция - да си свършат работата. Това не може да е водеща причина да гласуваме”, на мнение е той.

 

"Бих гласувал при една мажоритарна система, когато се въведе мандатност и уседналост. Това са основни неща, които би трябвало да залегнат в новата изборна система. Бих гласувал за личност, която познавам”, обясни Дудев.

 

"Продължаваме да гласуваме за партии, а не за личности, което е много притеснително. В тази връзка преференцията е едно от малкото сполучливи решения”, на мнение е Слабаков.

 

По думите му тече невиждана цензура по всички медии. 

 

"Не е възможно по телевизиите да ми се обяснява как някой купувал гласове за определена партия и не се казва коя е. Законът е сбъркан. Аз искам да знам коя партия е, за да знам за кого да не гласувам”, заяви режисьорът.