От "България без цензура" могат да излъчат преговорен екип за съставяне на правителство

"България без цензура" ще излъчи преговорен екип за съставяне на правителство. Съставът ще бъде определен още днес на заседанието на Коалиционния съвет и на парламентарната група", информират от пресцентъра на ББЦ.

 

"ББЦ се очертава като сериозен фактор в следващия парламент. Ние сме за това да бъде направено възможно най-скоро управляващо мнозинство и правителство съобразно конституционните срокове и необходимата прозрачност", заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

 

Той призова политиците да оставят настрана личното его и личните пристрастия.

 

"Готов съм да седна с всеки на една маса, стига това да стане пред медиите. Готов съм да преговарям с Борисов, Сидеров и Местан. Ние политическите лидери трябва да се смирим и да си сложим егото зад вратата. Трябва да направим крачка назад, за да направи народът две крачки напред. Този парламент отразява настроението в обществото такива каквито са те. Вижда се, че има повишена тревожност от страна на народа към случващото се в българската политика през последните две години", допълва Бареков.

 

"Всички политически лидери трябва да направим крачка назад. Това ни бе подсказано по един категоричен начин от избирателите. Кабинетът трябва да има ясна политическа подкрепа на основа приоритетите на България като европейска държава и евроатлантически партньор. Много важни са и реформите в областта на икономиката, здравеопазването и енергетиката. Кабинетът трябва да бъде излъчен от парламента", категоричен е Бареков.

 

Според него ниската избирателна активност се дължи на партиите, които са управлявали страната през последните няколко години.