От началото на епидемията загинаха над 3500 души, заразените са близо 8000

Продължават опитите по света да бъде овладяна епидемията от Ебола. Великобритания въвежда специален режим на летищата. Ще бъдат проверявани хора, пристигащи от Западна Африка, където е центърът на епидемията.
 
Ден след като Съединените щати обявиха, че въвеждат контрол по летищата, същата мярка взе и Великобритания. Медии обаче пишат, че следенето на такива пасажери би било много трудно. Директни полети от Сиера Леоне, например, няма и проследяването на пътници, които се прекачват на други летища, ще е трудна задача. 
 
Междувременно, компания в английския град Хъл разработи суперкостюм за защита от Ебола. Компанията твърди, че са получили 100 хиляди поръчки за предпазните облекла. Костюмът има цялостен визьор, а не очила. След употреба трябва да бъда изхвърлен. Очаква се да бъде носен от войниците, които Великобритания праща в Сиера Леоне за да помагат в ограничаването на заразата. 
 
От началото на епидемията загинаха над 3500 души. Заразени са близо 8000. Според изчисления на епидемиолози още хиляди ще се заразят преди ситуацията да бъде овладяна.