Летището ще отвори врати за посетителите в 11 часа, а летателната програма започва в 13 ч.

Гордостта на българската армия полита по случай 102-та годишнина на Военновъздушните ни сили и ще представи уникално шоу в небето над София.
 
Феновете на родната авиация ще се насладят на истински висш пилотаж, атрактивен маневрен въздушен бой, зрелищни авиодесанти, мощни изпълнения на изтребителите МиГ-21 и МиГ-29, като вторият ще развие цели от 200 до 800 километра в час, както и маневрен бой между двойка изтребители МиГ-29. 
 
„Независимо от оскъдицата и недоимъка, поддържаме подготовка, за да може, ако се наложи да изпълним своя дълг към обществото и родината!”, обясни подполковник Николай Русев, 
 
Със Су-25 ще видим бойно маневриране и атаки по земна цел на щурмовици. Но това не е всичко - стоварване на парашутисти от самолет „Спартан”, спасителни операции,  пожарогасене с вертолети Ми-17 и „Кугър”, както и авиодефиле с въздушен танц на вертолетите.
 
До авиошоуто ще се стига с автобус 78, а за хората с коли ще има паркоместа на „Ботевградско шосе” в посока изхода на София. Летището ще отвори врати за посетителите в 11 часа, а летателната програма започва в 13 ч. Входът е безплатен.
 
И една препоръка – носете си тапи за уши, защото звукът ще бъде много силен.
 
За повече подробности гледайте във видеото.