Засега единственият потвърден случай на Ебола остава санитарката Тереса Ромеро

Още трима души, които нямат симптоми, но може да са били в контакт с болната от Ебола санитарка в Испания, са били поставени под наблюдение в петък в болница в Мадрид. Така броят на хората, хоспитализирани във връзка с епидемията, достигна 17 души

Още по темата

 

Засега единственият потвърден случай на Ебола остава санитарката Тереса Ромеро. Тя се е заразила с вируса, докато се е грижила за един от двамата испански мисионери, които през август и септември бяха върнати от Африка и които починаха от Ебола в същата болница.  

 

Британският гражданин Колин Джефри, който почина в Скопие, вероятно не е болен от Ебола. Окончателните резултати от изследванията се очакват днес. Засега под карантина остават 35 души, които са били в контакт с починалия. 

 

Тъй като Македония не разполага със средствата да диагностицира наличието на вируса, пробите са изпратени в Германия. Приятелят на Джефри, който е бил с него в Македония, заяви, че паниката около смъртта може да е предизвикана от шега на болния, че е заразен с Ебола.  

 

Заради подозрения, че е заразен с вируса, под карантина е и гвинеец в Бразилия. Днес местните здравни власти трябва да потвърдят дали пациентът е болен от хеморагична треска. Ако резултатите от тестовете покажат наличие на вируса, това ще бъде първият случай на Ебола в Латинска Америка.