Летището ще отвори врати за посетители в 11.00 ч., а летателната програма започва в 13.00 ч.

Военновъздушните сили отбелязват своята 102-годишнина с авиошоу на Летище София. На авиодемонстрацията "Това сме ние" ще бъдат представени висш пилотаж, маневрен въздушeн бой, авиодесанти. 

 

Шоуто ще се проведе на Летище София – Северен район (откъм Враждебна). Входът ще бъде свободен. Летището ще отвори врати за посетители в 11.00 часа, а летателната програма започва в 13.00 часа

 

"Това сме ние” има за цел да представи българските военни пилоти и авиационни специалисти, тяхната отдаденост, опитност и издръжливост, да фокусира общественото внимание върху рисковете, които военнослужещите поемат ежедневно и отговорността, която носят", се казва в съобщение на пресцентъра на Военно-въздушните сили.  

 

В летателната програма ще участват основните типове авиационна техника. С нея ще се демонстрират елементи от основните мисии и задачи на военната авиация. 

 

Зрителите ще се насладят на различни авиационни тактики - маневрен въздушен бой между двойка изтребители МиГ-29. Действия по прикритие на летище от изтребители МиГ-21. Бойно маневриране и атаки по земна цел на щурмовици Су-25. Стоварване на парашутисти от самолет „Спартан”. Десантиране по способа „бързо въже”, спасителни операции и пожарогасене с вертолети Ми-17 и „Кугър”.