Един човек е загинал след като стълб е паднал върху него

7.3 по Рихтер разтърси Централна Америка. Мощният трус е бил усетен най-силно в Салвадор и Никарагуа.

 

Един човек е загинал, след като електрически стълб паднал върху него. Нанесени са сериозни материални щети. Тихоокеанското крайбрежие, обаче остана спокойно, въпреки тревогата за възможно цунами. Говорител на президента на Никарагуа, дори излезе по телевизията, за да призове хората незабавно да се евакуират от крайбрежието, за да не бъдат пометени от прииждащите води. Цунами обаче нямаше и малко по-късно предупреждението беше отменено. 

 

Епицентърът на силното земетресение е бил само на 170 километра от столицата на Салвадор. Земята се разлюляла през нощта, когато много хора отдавна били в леглата си. 
Трусът е усетен още в Никарагуа, Хондурас, Гватемала и Панама. Веднага в района беше издадено предупреждение за цунами, а хората бяха призовани да потърсят убежище на високите места. Малко по-късно се оказа, че тревогата е фалшива и гигантски вълни за щастие няма да има. Въпреки това хората прекараха нощта на открито.

 

Хората имаха проблем да останат във високите сгради. Някои от тях имат пукнатини още от предишните земетресения. През 2001 година, в рамките на месец, два силни труса убиха повече от 1000 души и оставиха стотици хиляди без дом. Само преди две години, трус от 7.3 по Рихтер предизвика масова паника от цунами, но се размина без щети и жертви.