Напуснали членове твърдят, че Бареков отново е "целувал ръката" на Борисов

Заплашиха депутат номер 13 в листата на "България без цензура” (ББЦ) в Пловдив, за да се откаже от мястото си в парламента. Става въпрос за учителката по биология Ана Баракова, която чрез преференциалния вот неочаквано стана народен представител.

 

"След изборите бях поставена в ситуация на тормоз. Започнаха чести обаждания по телефона от колеги от партията, с цел да се откажа от депутатското си място. Това бяха адвокат Дяко Дяков и Мартин, известен като Данона”, разказа в "Здравей, България” Баракова. 

 

"Караха ме да подписвам документи, свързани с ББЦ. Дори ме чакаха в училището, където работя, притискаха директора и нарушаваха учебния процес. Чакаха ме и пред дома ми. Всичко приключи с разбиването на входната врата на апартамента ми. Наложи се за известно време да напусна града, защото се паникьосах”, разказа още Ана Баракова. 

 

Тя показа и пратени SMS-и от свои колеги, в които пише: "Ани, хората от района търсят мен, обади ми се да се разберем. Има документи за оправяне…”. В друг SMS от секретарката на партията пише: "Ани, как може да постъпваш по този начин, аз не отговарям за твоя район. Бях достатъчно коректна с теб. Подиграваш се както с мен, така и с хората…”

 

Ана Баракова твърди, че подписването на тези документи всъщност означава да се откаже от депутатското си място. Тя напуска ББЦ, но запазва мястото си в парламента, ставайки независим народен представител. 

 

В студиото, заедно с Ана Баракова, дойдоха и вече бивши членове на ББЦ – Красимир Монов и Хаик Гарабедян. Монов заяви, че партията и Николай Бареков са финансирани от КТБ. Гарабедян от своя страна обясни, че е напуснал партията преди изборите, защото ценностите и принципите на ББЦ са били подменени от Бареков.

 

"Злите езици говорят, че Николай Бареков отново е бил при Бойко Борисов и се е извинявал и му е целувал ръката”, твърди Монов.