Репортажи на „Господари на ефира“ доведоха до налагане на санкции на ДПС от страна на комисията

След поредицата от скандални репортажи на „Господари на ефира“ за грубото погазване на Изборния кодекс от страна на ДПС и агитацията, която са провеждали на чужд език, както и отказа на ЦИК дори да разгледа случая, съвсем логично Боби Ваклинов връчи „Златния скункс“ на председателя на комисията Ивилина Алексиева. Това се случи на 15-и октомври, сряда, по време на заседание на ЦИК. Пред камерата на Господарите Алексиева бе категорична, че комисията няма да преразгледа решението си да се запознае със случая и да вземе отношение по него.
 
Няколко часа по-късно обаче, явно поради огромния обществен интерес, комисията не просто разгледа казуса, но и наложи на ДПС четири глоби за агитация на чужд език. Три от санкциите са за Лютви Местан, а една за Хюсеин Хафъзов. При последния случая е особен, тъй като част от изказванията му могат да се тълкуват като призив за национално и етническо противопоставяне, заради което e сезирана и прокуратурата.
 
Срещата между Боби Ваклинов и Ивилина Алексиева и връчването на „Златния скункс“ ще видим в „Господари на ефира“ в понеделник, 20-и октомври 2014 г.