Талантите щурмуваха българските медии с изненадващи изпълнения

Финалистите в X Factor щурмуваха българските медии тази сутрин. Първият „потърпевш” бе водещият на „Здравей, България” Павел Владимиров. Без дори да подозира, той неочаквано посрещна в студиото талантите. Специалният поздрав за Павел бе парче, което самият той много добре познава и дори е изпълнявал – „Две следи”. Минути по-късно пък в нюзрума на Нова прозвуча световен хит – „Let me entertain you”, с което финалистите поздравиха и новинарския екип на медията. Кандидатите дори получиха и специална покана – да гостуват всеки ден, за да внасят необходимата доза настроение и музика. Петъчният X Factor тур продължава и в момента, когато талантите изнасят истински мини концерти пред софийските медии.

 

Това обаче е само малка част от подготовката за следващото им сериозно предизвикателство, а именно, големите концерти, които започват следващата седмица. След много колебания, дилеми и дори сделка с продуцента на шоуто Маги Халваджиян, вчера Мария, Заки, Саня и Любо избраха своите отбори. Ето и кои са талантите, които в следващите месеци ще дадат всичко от себе си, за да станат новия X Factor на България:

 

Мария Илиева – ментор на момчетата

 

Славин Славчев – той идва в X Factor, за да докаже на всички, че рокът може да бъде номер 1 в България. Мечтае да направи дует с Глен Хюз и да прави авторска музика с готини музиканти. Като дете обаче мечтите му са били далеч по-странни. Искало е да бъде „романтичен мафиот” – образ, изграден от любими филми и компютърни игри.

 

Сабатин Гогов – участието си в X Factor определя „на живот и смърт”. Красив, харизматичен и с тембър като кадифе той идва в шоуто, за да защити семейната чест. Той е по-малкия брат на Мехмед Гогов, който миналата година стигна до Къщите на съдиите в шоуто.  Имал е предложение да отиде в отбора на Пирин Благоевград, но точно в този момент е одобрен за шоуто. Въпреки че се отказва от спорта, заради X Factor, продължава да играе футбол и да ходи на фитнес.

 

Траян Костов – той е артистът в X Factor, който докосва с лекота всяко сърце. Твърди че има в себе си „звяр, ангел и луд” (част от любим негов цитат), а най-голямата му мечта винаги е била да бъде на сцена. Има много татуировки по тялото си, всяка от тях натоварена със смисъл – ангел-хранител с рождената дата на майка му, микрофон с надпис – „Музиката е моят начин”, и орел, символ на амбицията и свободата.

 

Станимир Маринов – той е вокалният майстор в X Factor. С музикално образование  и дългогодишен опит в караоке барове, Станимир е доказателство, че всяко нещо се усвоява с много практика. Работата в нощен бар му помага за изпитанията в тренировъчния лагер, а караокето – при избора на песни и тяхното изпълнение. Харесва Джъстин Тимбълейк, Ъшър и Ни-Йо, но голямата му мечта е да направи дует с Кристина Агилера. 
 

Любо – ментор на талантите над 25 години

 

Виктор Самсонов – Виктор Самсонов преминава през няколко континента, докато се приземи на сцената на X Factor. Именно тук се надява да открие и своето трайно място в света на музиката.

27-годишният модел живее известно време в Южна Африка, а по-късно и в САЩ, където завършва „Икономика” и снима за някои от най-големите модни световни брандове. Бързо се утвърждава като един от най-търсените мъжки модели в Южна Африка и предпочитано лице за кориците на списанията.

 

Атанас Ловчинов – той е най-възрастният участник в третия сезон на X Factor, но със сигурност носи рядко срещан младежки дух. „57 години чаках X Factor”, признава на сцената на шоуто самият той.

 За Наско кастингите започват с известно притеснение от възрастта и откъсването от музиката от десетилетия. В младежките си години той има обещаваща рок група, която с времето се разпада. Голямата му мечта обаче остава музиката – мечта, която се материализира след изпълнението му на „Here I go Again” на Whitesnake, което вдига адреналина на журито и показва на съпругата му, че никога не е прекалено късно.

 

Ренета Ганева – за нея участието в X Factor е не само извоювана победа, но и едно ново начало. Силният дух и огромното желание на 30-годишната пловдивчанка да пее й дават сили да продължи с музикалната си кариера, дори след тежка интервенция на гласните струни. Ренета описва себе си с една дума – „бунтар“. Бунтарството й помага да продължи с изучаването на поп и джаз пеене, а също така й дава кураж за участието й в X Factor.

 

Георги Бенчев –първото, което трябва да знаете за него, е, че той е „мега стабилен“. Това са думите, с които Георги Бенчев се появи на кастингите на X Factor, превръщайки ги в своя запазена марка. В ежедневието 37-годишният Жоро се занимава с продажба на компютри и хардуер. Вечер обаче той става друг човек – музикант. От години работи като диджей в бар, а така също пее с голяма приятелска компания в караоке клуб.

 

Саня Армутлиева – ментор на момичетата

 

Кристина Дончева – Кристина Дончева е най-младият участник в третия сезон на X Factor. За зрителите на Нова тя е позната и от участието си в шоуто „Големите надежди”, за които обаче се оказва твърде голяма. Огромното й желание да пее я отвежда в X Factor, където, въпреки своите 14 години, не оставя и капка съмнение в журито, че трябва да продължи и има място на сцената. Освен музиката, другата й голяма мечта е да участва в мюзикъл. Преди него обаче ще трябва да се изправи пред другото голямо изживяване и предизвикателство – X Factor.

 

Люба Илиева – тя се явява на кастингите, след като години наред пее сама, без уроци и преподаватели. Изпълнението й обаче доказва, че истинският талант  е по-силен от всичко останало. Любовта и вярата в хората са най-голямото й качество и недостатък. „X Factor ми показа доста слаби черти на характера – открих, че съм доста емоционална и че всъщност музиката за мен е много повече, отколкото съм предполагала“, споделя Люба.

 

Михаела Маринова – тя се завръща на сцената на X Factor – тази година обаче с амбицията да стане победител. Определя срещата си с Джеймс Артър в шоуто като най-вълнуващото нещо в живота си. Като малка Михаела мечтае да е принцеса под светлините на прожекторите – тази година тя сбъдва тази своя мечта на сцената на X Factor. „Досега бях по-лирична, време е да видите дивата Михаела“, дава заявка младият талант.   

 

Невена Пейкова – животът й е подчинен на една дума и тя е „музика“. 19-годишното момиче от Търговище мечтае за успеха на Бионсе – любимият й изпълнител, който олицетворява цялата женственост и професионализъм, който могат да съществуват. В момента учи поп и джаз пеене, а свободното си време прекарва с… пеене.

 

Заки – ментор групи и дуети

 

4U – те са момчешката банда на сцената на X Factor. В нейния състав влизат четири момчета, решени да докажат, че заедно могат да постигнат много. Това са: 17-годишният Емил, който дълги години се занимава с брейк денс и писане на r’n’b текстове; Кристиан, който от 6-годишен се занимава с пиано, а след това започва да свири и на китара, шегаджията Иван, който свири на тромпет и пирзнава, че преди X Factor вече е бил част от друга вокална формация, и Йоан, който мечтае да стане космонавт и да се отправи на дълго пътуване в Космоса.

 

Иво и Пламен – двамата братя грабнаха сърцата на журито и публиката още от самото начало, с впечатляващото си изпълнение на As long as you love на Джъстин Бийбър. Така усмихнатите момчета от Добрич дадоха сериозна заявка за победата. Иво и Пламен вървят по едни и същи стъпки от деца. Като ученик Пламен, който е по-големият от двамата, пристига в София, за да учи в Музикалното училище „Любимир Пипков“. Малко по-късно, когато влиза в НАТФИЗ, той е последван от брат си Иво. „Живеем заедно и мечтаем заедно“, е фразата, с която Иво и Пламен определят общия си път като братя и музиканти.

 

Нора и ИваЕдно приятелство, създадено на сцената на X Factor, продължава своя живот като музикален дует. Днес двете признават, че не биха могли да си представят да съществуват като дует с някой друг. Голямата страст към музиката, съчетана с много емоции и неподправено поведение на сцената, са в основата на неразривната връзка между двете талантливи дами от Русе.

 

Sweet 16трите дами се срещат за първи път на сцената на X Factor 2014. Красота, характер и глас са качествата, които обединяват Гери Никол, Мишел и Христина. В Къщите на съдиите Заки и Боби Иванчев ги определиха като „новите Destiny’s Child”. Момичетата, явили се като завършени индивидуалности, се отправят към ново предизвикателство – възможността да се научат да работят в група, взимайки най-доброто една от друга.