Протестите в града срещу мандата на ДПС продължават

Още по темата

Александър Методиев, известен като Бат’ Сали остава депутат от Кюстендил. ДПС няма да го оттегли въпреки протестите в областта срещу неговия мандат. Това стана ясно след специална среща за неговото бъдеще между на  кюстендилския кмет Петър Паунов с лидера на движението Лютви Местан.  

 

Протестите срещу мандата на ДПС в Кюстендилско продължават вече близо две седмици. Причината - той е спечелен с едва 864 гласа – тоест, малко над 1 процент от общо гласувалите. Затова според протестиращите ДПС не заслужава да има депутат от областта им. Особено ако той се казва Александър Методиев.

 

Лично кметът на Кюстендил Петър Паунов оглави недоволството - с призив ДПС да се откаже от мандат в Кюстендил изобщо. Така се стигна до поканата към Лютви Местан да посети Кюстендил, на която той се отзова.

 

Неразбирателството беше по основния въпрос - ДПС няма да се откаже от мандата си в Кюстендил. Лютви Местан напомни, че мандатите се изчисляват по разписана в закона методика, че ДПС е било против приемането й и че дори самото ДПС в други региони е станало нейна жертва.

 

Така Бат’ Сали остава депутат. А 43-ият парламент, в който дамите и без това ще са малко, пропуска шанса да приеме още една - при това с титла от конкурс по красота. Юристката е втора в листата на ДПС и можеше да стане депутат при оттегляне на Бат’ Сали.

 

Протестите в града срещу мандата на ДПС продължават.