С Марто от "Строежа" разговаряме за родната рок и инди сцена

 

„Има много сериозно развитие в инди и ъндърграунд средите. Появявават се много качествени банди”, каза специално за NovaNews.bg Мартин Михайлов, когото меломаните в София познават като едно от лицата зад култовия клуб „Строежа”.

 

С Марто разговаряхме за това как изглежда родната рок и инди сцена и трудно ли е на българските банди къде да свирят.

 

„Мисля, че навсякъде по света не е кой знае колко лесно да се пребориш за вниманието на по-широката аудитория, на много от бандите, които са по-строго концептуални, това дори не им е цел”, каза ни Марто.

 

Рокът със сигурност възпитава и е проява на вкус, но има много различни течения  в този стил и ми се иска първо да стигнем поне до актуалните неща в момента по света и след това, ако можем да задълбаем в по-тематични и концептуални течения”, сподели той. 

 

„За мое съжаление в България рокът все още е ограничен в няколко най-популярни имена, които помним от десетки години, а в момента изпускаме много сериозни световни течения. Сред най-популярните банди са “Arctic Monkeys”, “The Black Keys”, “Kings of Leon”, “Foo Fighters”. Те са навсякъде на челните места в класациите, канят се по най-големите фестивали и наистина са звезди, но за съжаление не ги срещаме много в нашето ежедневие в България”, каза още той.

 

Мартин разказа, че до месец емблематичният столичен клуб „Строежа” ще отвори отново врати, този път в центъра на София, но пък ще работи основно като бар.

 

„Няма да наблягаме на тематични и конкретни събития, а ще се надяваме „Строежа” отново да бъде притегателно място за интересните хора”, призна той. 

 

Автор: Мариана Конова