От БСП заявиха, че изчезването на веществените доказателства ще осигури амнистията на Златанов

 

Темата за изчезналите тефтерчета на Филип Златанов е на дневен ред и днес в парламента. ГЕРБ обяви, че кражбата им е инсценировка. Заговори се и за "сценарий" и "кръгове, които влияят на общественото мнение”. 

 

В същото време от БСП контрираха, че изчезването на веществените доказателства ще осигури амнистията на Филип Златанов.

 

"ПГ на ГЕРБ остро възразява срещу поредните опити за манипулация на общественото мнение във връзка с прословутото тефтерче на Филип Златанов. За нас тази кражба и всички спекулации по тази тема са поредното издание на слабо режисирания сценарий „Костинброд”. Този случай е една огромна манипулация, съшита с бели конци. Така и тефтерчето на Златанов е една много лоша и пошла инсценировка и „Костинброд 2”. Доказателствата за това са безброй”, заяви Цвета Караянчева. 

 

„Искаме да се изкара цялата информация за това какво има в тефтерчето. Обществото видя, че се извади една много малка част от него, с цел да се манипулира общественото съзнание”, коментира Александър Ненков от ГЕРБ.

 

"Аз съм помолил хората от ГЕРБ по тази тема да мълчат. Изчезването на тефтера е амнистия за Филип Златанов. Това прави невъзможно доказването на инициалите ИФ, ББ и ЦЦ”, заяви от своя страна Кирил Добрев от БСП.

 

От "Атака” пък поискаха изслушването на главния прокурор Сотир Цацаров, както и на вътрешния министър Веселин Вучков. Искането им обаче бе отхвърлено заради неспазена процедура.

 

Междувременно 14 нови представители се заклеха в пленарната зала. Те идват на мястото на излъчените за министри депутати. От ПГ на ГЕРБ беше освободен Красимир Ципов, който стана заместник-министър на вътрешните работи.