Според него прокуратурата сама трябва да предложи концепция за реорганизацията си

"Най-доброто, което може да се случи оттук-нататък, е прокуратурата да излезе със собствени предложения за това как да се реорганизира нейната работа и начинът й на функциониране в рамките на съдебната власт”. 

Още по темата

 

Това заяви министърът на правосъдието Христо Иванов преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС). По думите му общата цел на всички е да се придвижи съдебната реформа напред с цената на всички възможни усилия. 

 

Попитан за казуса с тефтерчето на Филип Златанов, Христо Иванов заяви, че никога не е имало идея да се търси сметка на прокуратурата, а да се търси изясняване на ситуацията и уточняване на фактологията около нея. 

 

Той отказа да коментира политическите изказвания около този казус, който може да бъде оценен като "изключително лош сигнал за потенциала на България за ясен прогрес в съдебната реформа”. 

 

"Това не е просто казус за изчезването на тефтерчето, той е изключително важен тест за България и българските институции доколко могат да се справят с него и със съдебната реформа”, коментира министър Иванов.