Причината - грубо нарушение на реда в съдебната зала

Съдия Румяна Ченалова, председател на съдебния състав, който гледа делото "Октопод" в Софийския градски съд, глоби адвоката на един от подсъдимите по делото с 500 лв., информира БГНЕС.

 

Глобеният адвокат е Динко Кънчев. При разпита на една от свидетелките по делото днес, той зададе въпрос, съдия Ченалова отговори, че съдът помни какво е говорил свидетелят, а адвокатът репликира с думите: "Аз искам да се уверя дали съдът помни". Румяна Ченалова прецени, че това е грубо нарушение на реда в съдебната зала. Затова и му наложи глобата.

 

Днес по делото бяха разпитани семейството на жената на бившия полицай Николай Динков. Те разказаха за заплахите отправени към него. Жената на бившия полицай – Мария говори за среща в хотел, за която чула от мъжа си. Там го заплашвали, за да подпише запис на заповед за много пари. Тя разказа за това как брат й Стоян бил принудително отведен от работа. Самият той също даде показания днес и разказа за това как двама души Мариан и Венци, бивши колеги на зет му го отвели в апартамента на сестра му. Баща му разказа, че всичко е било заради чанта с пари, която те мислили, че Николай оставил. Стоян обаче не знаел за какво става въпрос.

 

Показания даде и майката, която разказа как зет й бил прежълтял и започнало да го боли глава, след като чул по телефон заплахите за семейството му. Оказа се, че по случая с братa има и влязла в сила присъда, според прокуратурата и обвинението поиска тя да бъде приобщена към доказателствата по делото.