Не пропускайте „Ничия земя” в събота от 18.00 ч. по Нова

Предаването „Ничия земя” тази събота по Нова разказва историята за некролога, който преди броени седмици взриви социалните мрежи. Залепен е през март на няколко места в поповското село Медовина, но е забелязан половин година по-късно.

Некрологът остава дълго време незабелязан, както и самият Янчо Илиев. Той стана известен посмъртно и много хора се поинтересуваха от съдбата му - нещо като че ли непростимо за част от неговите съселяни. Ако разчитахме на колективната памет, а не на новите технологии, нямаше да разберем нищо за Янчо и тайнствения му приятел.

„В бащината му къща открихме автора на некролога, докато се готвеше да засажда дръвчета на улицата. Двамата били големи приятели и една от причините да напише тези редове е, защото е сигурен, че никой друг не би се сетил да отбележи първата годишнина от смъртта му”, разказват от екипа на предаването. И още: „За Живия това не е патетична традиция, а интелектуална игра, която без съмнение Мъртвия би оценил. След разговора ни с Живия, разбрахме, че това не е нито некролог, нито е писмо до отвъдното. Най-точно бихме го определили с думата „позив”. 

Не пропускайте историята в „Ничия земя” в събота от 18.00 ч. по Нова.