Въпросът с тефтерчетата на Филип Златанов не трябва да се изоставя, смята Петя Владимирова

 

Управляващите ги устройства порочното състояние на прокуратурата и правосъдието, нас, гражданите не ни устройва. Трябва да променим говоренето и да искаме отговорност от политиците”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” журналистът от „Дневник” Петя Владимирова.

 

„Въпросът с тефтерчетата на Филип Златанов не трябва да се изоставя, той не опира само до прокуратурата, въпросът е политически.  В тефтерите на Златанов фигурират инициали, за които се предполага, че са на хора, които управляват днес, а това показва, че този въпрос илюстрира идеално начина, по който се злоупотребява с власт в България”, коментира Владимирова и добави: 

 

Прокуратурата вече се е самодискредитирала. Клишето „Да оставим прокуратурата да си свърши работата” е изпразнено от съдържание. Протестът тази вечер трябва да е протест на гражданите и не само пред Съдебната система”. 

 

Филип Златанов никога не може да бъде осъден за тефтерчетата и указанията”, коментира от своя страна журналистът и главен редактор на вестник „24 часа” Борислав Зюмбюлев. „Цялата история е някаква имитация на дейност, при която приключи кариерата на Искра Фидосова”, каза още той. "Веществените доказателства трябва да се пазят, трябва да има ясен режим, при който се ползват, те трябва да бъдат съхранявани надлежно", подчерта Борислав Зюмбюлев.