Изберете кой според вас заслужава да бъде лице на 2014

Изберете кой според вас заслужава да бъде лице на 2014. Гласувайте ТУК. Ето кои са номинираните:

 

УЧИТЕЛЯТ ТЕО

Физикът Теодосий Теодосиев спестява от години лев по лев от учителската си заплата, за да превърне в реалност една своя идея. Да направи обсерватория за своите ученици – златни медалисти от олимпиади по целия свят.

 

САМИР САМИ

Доброволецът Самир Сами реши да помогне на пострадалите от наводнението във варненския квартал “Аспарухово”. Самир тръгна със своя микробус от София и обиколи страната, за да събере помощи за хората, останали без домове.

 

МОМИЧЕНЦЕТО, КОЕТО СИ ПОДАРИ КОСАТА НА УЧИТЕЛКАТА, БОЛНА ОТ РАК

11-годишната Ния отряза косите си, за да ги дари на учителката си, която е болна от рак. Детето дари къдриците си, заедно с тях и много надежда и доброта на всички нас.

 

СПАСИТЕЛЯТ И СПАСЕНИЯТ ОТ НАВОДНЕНИЯТА ВЪВ ВАРНА

Кирил и негов приятел вадят с голи ръце мъж, давещ се в тинята. Минути след това Марин е откаран някъде. Дни наред не знаят дали е жив. Научавайки, че Марин е в реанимацията на една от варненските болници, Кирил тръгва да го търси. Намира го, а емоциите от първата им среща ги връщат в общите им спомени.

 

БОЯН – АЛПИНИСТЪТ, ПОКОРИЛ К2

Българският алпинист Боян Петров изкачи втория по височина връх на планетата К-2 в планината Каракорум на границата между Пакистан и Китай. Това е третият осемхилядник, който Петров изкачва тази година. На 21 май той покори връх Канчендзьонга (8586 м), а на 23 юли заедно с Иван Томов качи съседния на К2 Броуд Пик (8047 м).

 

ЗЛАТНИТЕ МОМИЧЕТА

След 18-годишно прекъсване българският ансамбъл по художествена гимнастика отново покори световния връх. Момичетата, водени от Ина Ананиева, спечелиха златните медали в многобоя на Световното първенство в Измир. Ренета Камберова, Михаела Маевска-Величкова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Християна Тодорова заслужиха първото място със страхотното си изпълнение.

 

ГРИГОР ДИМИТРОВ

Най-голямото постижение за мъжкия тенис в България е дело на Григор Димитро. Той достигна до полуфинала на турнира от големия шлем Уимбълдън и ни накара да се гордеем за пореден път.

 

КРИСИЯ, ХАСАН, ИБРАХИМ

България постигна най-големия си успех в песенните конкурси на „Евровизия”, завършвайки на второ място на “Детската Евровизия” с триото Крисия, Хасан и Ибрахим. България завърши със 147 точки, само с 12 по-малко от победителя Винчено Кантиело от Италия.

 

КУБРАТ ПУЛЕВ

Кубрат Пулев е първият българин, който стъпи на световния боксов ринг в дуел за най-престижната титла в „свръхтежката”, коронна категория, на един от най-мъжките спортове на планетата.

 

ЛУДОГОРЕЦ

Първият български отбор с победа в групите на Шампионска лига е Лудогорец. Отборът победи Базел с 1:0 в поредния си драматичен мач в Европа през този сезон. Разградчани постигнаха първи успех в груповата фаза на Шампионската лига, както за тях, така и за историята на България.

 

БИЗНЕСМЕНЪТ ЙОРДАН ЙОРДАНОВ ОТ БЛАГОЕВГРАД

Той не търси известност, нито благодарност, макар че спаси четирима млади хора от смърт, рискувайки живота си. Четиримата, паднали с колата си от 10 метра височина в ледената река Бистрица на 26 януари. Само Йордан забелязал следите от залитналите колела и вместо да продължи по пътя си, тръгнал да измъква момчетата и момичето от катастрофиралия автомобил. Той даде първото си телевизионно интервю пред камерата на "На светло с Люба Кулезич". За храбрата си постъпка той ще бъде награден с почетен знак - медал за хората с добри сърца от Фондация "Помогни на нуждаещите се".

 

АНАСТАС ИВАНОВ, КОЙТО ПРАВИ ХРАМОВЕ

Млад мъж от Смолян е разпродал почти цялото си имущество, за да строи храмове. От 10 години Анастас Иванов възстановява параклиси. При него в село Чокманово ни изпратиха зрители чрез рубриката ни "Моята новина".