Бащата на едно от убитите момчета смята, че изчезналият убиец не се издирва

 

Темата за убийство на двете момчета пред дискотека "Соло” отново излезе на дневен ред. Причината е, че съдийката Румяна Ченалова, която на първа инстанция оправда обвинения за двойното убийство, влезе в полезрението на медиите, след като бе уличена от френски посланик в нечестна игра

Още по темата

 

Припомняме, че в нощта на 18 април 2009 г. бяха убити с нож Кирил Въжаров и Васил Александров. Обвинен бе Илиян Тодоров от Перник, чийто баща по това време бе общински съветник от БСП в града. Делото претърпя пълен обрат, след като на 9 декември 2011 г. състав на СГС го оправда заради косвени доказателства и липсата на пряк свидетел на убийствата.

 

През декември миналата година Апелативният съд постанови обратната на Ченалова присъда – осъди Илиян Тодоров на доживотен затвор. Междувременно той качи в мрежата видео обръщение към главния прокурор, в което казва, че е жертва на политическа поръчка. Оттогава Тодоров е в неизвестност. 

 

"Убеден съм, че но го търсят, защото от девет месеца чакаме отговор от главния прокурор дали нещо се върши за това той да бъде заловен”, заяви в „Здравей, България” Михаил Въжаров, баща на убития Кирил Въжаров. През годините той многократно намеква, че магистрати са помогнали на убиеца да избяга.

 

"Съдия Ченалова го оправда по много интересен начин. Тя нямаше избор и трябваше да го осъди, но назначи безпрецедентна медицинска експертиза, дадена на скандален медик, срещу когото сме изпращали сигнали”, обясни бащата.

 

"Подозирам я в много неща. В един момент промени отношението си към нас, което беше страшно очебийно. В съдебната зала едва ли не ние станахме подсъдимите, а Илиян Тодоров беше спокоен и усмихнат и тогава разбрахме, че нещо се случва”, каза той.

 

В студиото Михаил Въжаров донесе писмо, написано от адвоката на Васил Александров – Росен Райков, и изпратено до майката на убитото момче. Той е изпратено ден след прочитането на оправдателната присъда. В него пише за корумпираната ни съдебна система и се изтъкват връзки на съдия Румяна Ченалова с адвокатската гилдия. Тя е получила и обещание да я „дръпнат във ВАС, ако реши делото „правилно”.

 

Какво още пише в писмото на адвокат Росен Райков – разберете от видеото.