Стотици доброволци търсят дарители и опаковат пакети с хранителни продукти

 

Успешен бизнес, дом и семейство остава Майкъл Струмейтеис в Калифарния и се мести в България. Тук той създава благотворителната фондация „Холидей хироус” и за 4 години успява да подпомогне на над 10 000 семейства в нужда. 

 

Широка усмивка, голямо сърце и мотото „Няма невъзможни неща” – това е Майк. Роден в Калифорния, но избрал София за свой дом. 

 

„Когато в Щатите казвам, че живея в България, никой не знае къде е това. Обяснявам, че е на север от Гърция и това вече им звучи много екзотично”, заявява Майкъл Струмейтеис, инициатор на „Холидей хироус”. 

 

Майк дошъл в България само за 1 седмица, но останал 4 години. Преместил и бизнеса си тук. Това, че той се чувствал добре обаче, не му било достатъчно. Искал същото и за други хора.

 

„Преди 2 години поисках да даря пари на семейства в нужда. Казаха ми, че няма как да стане без благотворителна фондация. Не можах да повярвам, но казах: „Добре! Тогава ще си направя фондация!” Помислиха ме за луд”, разказва Майкъл. 

 

Днес стотици доброволци му помагат. Търсят дарители, опаковат пакети с хранителни продукти и на всеки празник ги носят на семейства в нужда.

 

Повече гледайте във видеото!