Физикът получи подкрепата на зрителите на Нова телевизия в инициативата „Лицата на 2014”

 

Теодоси Теодосиев. Вече познаваме добре учителя по физика от Казанлък, който подготвя златни медалисти. 

 

Благодарение на зрители на Нова телевизия и на държавата впоследствие той и неговите ученици вече работят при по-добри условия. 

 

Тео, както го наричат всички, получи и подкрепата на зрителите ни в инициативата на Нова телевизия „Лицата на 2014-та”. 

 

Физикът Теодосий Теодосиев спестява от години лев по лев от учителската си заплата, за да превърне в реалност една своя идея. През последните 40 години той се е отдал на една мисия: да създава таланти в областта на физиката, въпреки липсата на пари и остарялата техника, с която работи. Учениците му обират медалите на всички олимпиади, а  университети като Харвард и Принстън се състезават за тях.

 

Човекът, който събуди душите на стотици млади хора и им даде път за развитие има повод да се усмихва. Но не го прави често, защото го чака още много работа.

 

„Моят баща ме е научил първо да си гледам работата. Той казваше, че една работа се върши до тогава докато се свърши, а не докато ти е приятна. Е, вярно е, че работата ми е приятна. Вярно е, че съм готов да си плащам и то огромна цена да платя, но ми действа вдъхновяващо това наличие на тези малки и талантливи човечета”, заявява Теодосий Теодосиев. 

 

Повече гледайте във видеото!