Гледайте предаването „Ничия земя” в събота от 18.00 ч. по Нова

В предаването „Ничия земя” тази събота по Нова Елена Чопакова ще срещне зрителите със страха и отчаянието в село Малорад, Северозападна България. В селото крадат всички – и цигани, и българи, и всички са гладни. Общината държи републиканския рекорд по безработица. 

От близо месец Малорад се охранява от частна охранителна фирма, която координира действията си с местните органи на МВР. Сключват легитимни договори и срещу 10 лева охраняват частни домове, а срещу 20 – търговски обекти. Не малка част от селото ползва услугите им, но има и хора, които откровено ги наричат престъпници и не одобряват сътрудничеството им с местни цигани. „Дано Господ да ги не прости”, казва една от пребитите и ограбени възрастни жени, чийто съпруг умира от стреса след побоя на крадците. 

„Обръщаме се към всички, от които зависи да живеем нормално – тези, които пишете, гласувате и прилагате законите в България – ако все още имате съвест, направете нещо. Представете си, че вашият баща умира унизен и пребит. Представете си, че вашата майка се страхува повече от крадците, отколкото от смъртта. Представете си, че вашата къща се изнася малко по малко, ден след ден. Представете си децата си в България, която прилича на Малорад. Засрамете се. И направете нещо”, апелират от екипа на предаването.

Подробностите гледайте в „Ничия земя” в събота, 20 декември, от 18.00 ч. по Нова.