Не пропускайте историята в „Ничия земя” в събота от 18.00 ч. по Нова

Предаването „Ничия земя” тази събота по Нова ще покаже уникални кадри от разследването на две жестоки убийства. 

На 4 ноември 1989 г. в централния софийски затвор се чува последният изстрел, с който е изпълнено смъртно наказание в България. Самоковският дърводелец Георги Алински е застрелян по обвинения в системна диверсия срещу народната власт. Скоро е наложен мораториум върху изпълнението на присъдите, но осъдените продължават да очакват своя разстрел в единичните си килии. Смъртни присъди се произнасят до 10 декември 1998 г., когато смъртното наказание е заменено от доживотен затвор без право на замяна. В България днес такова наказание изтърпяват седемдесетина души, а един от тях представя Елена Чопакова в „Ничия земя” тази събота.

Ангел Ангелов има две смъртни присъди – едната е за убийството на жена му Елена, а другата е за поръчителство и съучастие в убийството на баща му Тодор. За него следователят, който разкрива престъпленията, казва, че миришел на смърт. Съседите в селото още разказват страховито украсени истории. 

„Със зловещия разказ за Ангел Ангелов не разказваме самоцелно жестока история. Той струва на държавата ни 3 евро и 30 цента на ден, а минимумът за Европа е 3 евро. Въпрос на време и желание от негова страна е да осъди България в Страсбург заради лоши условия на живот”, отбелязва Елена Чопакова. 

В „Ничия земя” тази събота от 18.00 ч. по Нова зрителите ще видят кой е изкопчил неговите самопризнания, както и кадри от разследването на двете убийства.