Не пропускайте разказа на Даниела Тренчева в „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова

В предаването „Ничия земя” по Нова Даниела Тренчева развенчава митовете за специално подготвени убийци на убийците. Над 20 години Ангел Топкаров работи като директор на затвор – първо в Пазарджик, после – няколко години на софийския. Шефът на затворите Топкаров е присъствал на десетки изпълнения на смъртни присъди. Криел от семейството си и до момента не е разказвал разтърсващите истории на смъртници, не е говорел за последните им думи, желания и търсенето на още малко мигове живот. 

Да си екзекутор над 20 години е всичко друго, но не и кариера. Присъда би била по-подходяща дума - присъдата да изпълняваш смъртните наказания. Някои ще го осъдят, други ще го съжалят. А той ще каже, че всички грешки се заравят в земята.

„Казват, че няма бивш затворник, както и бивш наркоман. Може би важи и за бившите шефове на местата зад решетките. До фабриката за безименни гробове са стигнали много. Пътят е минавал през греха, през затвора и отново през греха. Последното е свързано и с невъзможното оцеляване на надзирателите, които са стреляли. Част от тях са се пропили, други са се побъркали, но живи почти няма. Сега, когато няма смъртни присъди – пътят минава просто през съвестта”, казва Тренчева. 

Не пропускайте историята в предаването „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова.