За първа година инициативата ще бъде подкрепена и от църквата

За четвърта поредна година България е част от международната „Седмица на брака”. Инициативата продължава до 14-ти февруари. Тя цели, не само да укрепи вече съществуващите бракове, но и да насърчи сключването на нови.


За Дона и Стоян бракът не е отживелица. Ще го докажат след броени дни - на сватбата си.
„Както казва дядо ми, ако можете да бутате каруцата в една посока, значи сте идеални”, обяснява Стоян.


И не разбират „модата” да се живее на семейни начала.


„Уж си с тоя човек, но все едно не си напълно”, казва Дона.


„Да, оставяш си вратичка да си тръгнеш, когато искаш”, на мнение е Стоян.


Все повече млади хора мислят като Стоян и Дона. Последните официални данни сочат, че повечето двойки у нас сключват брак преди да навършат 30. Най-много са младоженците между 25 и 29 години. Веднага след тях са тези между 20 и 25 години.  


„Младите хора очакват бракът им да продължи цял живот, те вярват в това”, смята Михаела Джоргова от Асоциация „Общество и ценности”.


„Седмицата на брака” вдъхновява двойки по целия свят да укрепят отношенията си. Полезни съвети за себе си и половинката си можете да откриете на официалния сайт.


„Нека тази седмица повече двойки да говорят за брака си. Когато има здрави бракове има здрави общества”, на мнение е Михаела Джоргова.


За първа година „Седмицата на брака” ще бъде подкрепена и от църквата - със специални служби за семейството в цялата страна.


Повече по темата гледайте във видеото.