Това заяви независимият депутат Велизар Енчев, който участва в протеста пред НС срещу дълга

„Този заем задължава дори новородените с 10 000 лв.”, заяви независимият депутат Велизар Енчев, който участва в протеста пред Народното събрание срещу 16-милиардния заем, който правителството на Бойко Борисов се кани да поеме. 

Още по темата

 

"При това се взима в нарушение на закона за държавния бюджет - с 3 години авансово. Големият въпрос за мен е защо се прави това. Да не би случайно държавата вече да е фалирала и да се прикриват някои опасни тенденции, които ни карат надолу", попита депутатът.

 

На протеста се чуха викове "Оставка" и "Мафия". Според Мая Манолова протестите тепърва ще се случат, защото управляващите „буквално по тъмно и по терлици” са внесли тази точка в седмичната програма, пише БГНЕС.

 

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров, който също бе на протеста, коментира, че този дълг ще отиде за военни цели и подчерта, че това, което се подготвя, е военен заем.

 

По-рано днес с плакати "Спрете крадците!" и "Не искаме наследство от Горанов!" няколко стотин души протестираха около Народното събрание. Хората питаха кой ще плаща новия дълг. На протеста се раздаваха и банкноти с лика на финансовия министър Владислав Горанов с номинал от 10 хиляди лева. На гърба на банкнотите пишеше "Наследство за внуците".