Той беше осъден и на втора инстанция по делото за безстопанственост

Бившият шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров е осъден на 3 години затвор и на втора инстанция по делото за безстопанственост, информира БГНЕС.

 

Софийският апелативен съд призна Димитров за виновен, но измени присъдата на градския съд, като реши, че ексшефът на "Топлофикация" е извършил едно продължавано престъпление в течение на няколко години, а не две, както бе приел Софийският градски съд.

 

Апелативният съд оправда подсъдимите с Димитров бивши членове на Борда на директорите на дружеството Илко Йоцев, Иванка Диловска, Георги Рогачев, Георги Ненков и Пламен Василев. Според съда обаче разпиляното от Вальо Топлото не е в размер на над 422 000 лева, а е малко над 325 000 лева. По тази причина САС е намалил и размера на уважения граждански иск от страна на "Топлофикация София".

 

От Апелативния съд приеха, че превес имат отежняващите вината на Димитров обстоятелства, цитирайки размера на разпиляно имущество, 3-годишния период, през който е извършвано престъплението, злоупотребата със служебно положение и липсата на обществени поръчки при сключване на 17 договора за рекламни материали.