"България ще изчезне от географската карта, ако ни бутнат в пропастта, а желаещи да го направят - има", сподели той

На 19 февруари журналистът Петко Бочаров отбеляза своя 96-и рожден ден. Тържеството бе организирано от сдружение „България си ти!“, на което той е почетен член. Рожденикът не скри вълненията си пред гостите. 

 

"Преди години, когато ме тресеше неувереността, че не мога да направя каквото съм намислил, ви приветствах, че сте дошли да прочетете моята първа мемоарна книга и тя беше наистина успех. Сега вече няма книга, има дата. И този наш, да го нарека „купон“, е по случай една дата, датата на моето рождение – 96 години. Не вярвам да съм на толкова“, сподели Петко Бочаров. 

 

По думите му никога от Санстефанския договор досега България не е изживявала подобни съдбоносни времена като днешните.

 

"Пропастта е на една ръка разстояние и много лесно, ако някой ни бутне, можем да отидем в нея. А отидем ли там, България няма да я има. Знам, че се изсилвам, но това е истина. България ще изчезне от географската карта, няма да я има, ако отидем в пропастта. Много са кандидатите, които са готови да ни бутнат“, заяви той. 

 

Празникът му уважиха близки, приятели и колеги. До него бяха синът и внукът му, който също се казва Петко Бочаров. От сдружението го изненадаха с писалка със златен писец и торта във формата на телевизор с неговия лик на екрана. Изпълнителите Маги Джанаварова, Весела Бонева, Печенката, Васил Петров, Бобо и Васко Иванов-Декстър пък го поздравиха с песни.

 

Сред гостите бяха и голямата актриса Стоянка Мутафова, Иван Гарелов, Ники Кънчев, Петя Стефанова, Светослав Иванов, Спас Кьосев, Сашо Диков, Радосвет Радев, Тома Томов, Калин Сърменов и още много други.