Би било редно в духа на уважението към авторското право, заяви лидерът на „Движение 21”

„Борисов и днес не си призна, че идеята за саниране в такъв мащаб е дело на Камен Иванов, водач на нашите листи в Пловдив. Би било редно в духа на уважението към авторското право някой все пак да каже „мерси””. Това заяви лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева, цитирана от БГНЕС.

 

Дончева говори пред делегати на първия национален конгрес на партията, на който изненадващ гост беше премиерът Бойко Борисов.

 

Борисов заяви, че дори най-големите политически противници трябва да си прощават, но не остана, за да чуе какво има да каже Дончева на съпартийците си.

 

„Нашето дело ще се сблъска със силите на статуквото", заяви Татяна Дончева и допълни, че тези сили са в традиционните партии и в онези, които са носители и крепители на олигархичния модел на българската политика. 

 

Втората задача на Дончева ще бъде работата по конкретни сфери и политики за решаване на проблеми. Освен това според Дончев трябва радикална реформа в съдебната система.

 

„Това е особена част на държавния механизъм, която спомага за изчистване и подобряване на работата на всички останали сфери. Промяната трябва да включи конституционни и законодателни промени, но не само", заяви лидерът на „Движение 21”.