Евродепутатът нарече настоящето правителство "тюрлюгювеч"

 

"Подаден е сигнал от партията до прокуратурата. Не се чувствам застрашен”. Така Николай Бареков коментира в предаването „Здравей, България” информацията, че някой застрашава живота му. Той допълни, че няма интерес да си вдига или сваля рейтинга. Бареков коментира, че на последните избори партията му е успяла да се разграничи от партията на Христо Ковачки, както и да не позволи зависимости от бизнесмени и олигарси

Още по темата

 

"Ако имахме такива, нямаше да имаме трима депутати, а сериозна парламентарна група. Щяхме да сме харесвани и желани от властта”, смята Бареков

 

Той заяви, че не е имал толкова дълбоки връзки с Цветан Василев и Делян Пеевски, колкото му се приписват, защото сега нямаше да е мишена и на двамата. 

 

"Станах ненужен за ГЕРБ и ДПС, които в един момент явно си направиха друга сметка”, заяви Бареков. 

 

"Няма да седнем с Борисов на една маса, няма да управляваме заедно, няма да си пием кафето, няма да дойде на мой конгрес, за да се целуваме. Никога не съм бил удобен за него, винаги съм бил опонент на ГЕРБ”, заяви още Бареков. 

 

Той смята, че срещу парламентарната му група е имало мащабна атака и е направено всичко възможно, за да бъде разбита и да бъдат превърнати в "глутница хиени", които да обикалят. Евродепутатът нарече настоящето правителство "тюрлюгювеч", което вкарва страната в нов дълг от 16 милиарда лева. 

 

"Не съм чул избирател да е гласувал за Реформаторския блок и да е знаел, че България ще бъде вкарана в 24 милиарда дълг само за 3 месеца”, допълни Бареков. 

 

Относно разпада на парламентарната група на БДЦ, той заяви: "Нося си кръста, разграничил съм се още по Коледа от тази парламентарна група”. Бареков обвини част от депутатите, че са на заплата при Христо Ковачки.

 

"В деня, в който БДЦ се разпадна и подкрепи управляващите, беше издадено лиценз за удължаването на живота на мина Бобов дол”, коментира евродепутатът.

 

Бареков заяви, че са се опитали да посегнат на субсидията, но не са успели. Като „поредица от вицове и шеги” пък определи обвиненията на Росен Петров и Любен Дилов.

 

"Г-н Дилов управляваше моята фирма, а Росен Петров беше нейн продуцент. С тези двама шоумени няма да влизам в дебат”, заяви Бареков. 

 

Целия разговор гледайте във видеото!