Финансовият министър - оптимист за подкрепата на Патриотите

 

Последен опит на управляващите да убедят коалиционните си партньори в необходимостта от вземан на нов заем от 16 милиарда лева. Финансовият министър Владислав Горанов преговаря с представители на Патриотичния фронт (ПФ) в Народното събрание. 

 

Повече от час той запознава Патриотите с детайлите за това защо е необходимо да се изтегли нов дълг. На излизане от срещата пред медиите Горанов не беше категоричен за това дали ПФ ще подкрепят искането. Той обаче изрази оптимистична прогноза.

 

В същото време именно по искане на Парламентарната група на ПФ беше отложено гласуването за дълга миналата седмица, защото им беше нужна повече информация. До тук е ясно, че само Реформаторският блок категорично ще застанат зад ГЕРБ. От АБВ са сигурни, че няма да ги подкрепят.

 

Въпреки това утре най-вероятно новият заем от 16 милиарда лева ще влезе в пленарна зала, за да бъде гласуван от народните представители. Междувременно вече са подготвени два протеста, които ще се проведат на фона на гласуването. Те се организират от БСП и „Атака”.