Историите в „Ничия земя” в събота от 18.00 ч. по Нова

В предаването „Ничия земя” в събота по Нова Даниела Тренчева разказва за борбата на едно възрастно семейство от Бяла Слатина със здравната система, ТЕЛК-овите решения и бюрокрацията. 

Тя е почти неподвижна. Той е абсолютно отдаден. Тя от три години не е виждала слънцето. Той от толкова използва дневната светлина, за да пише жалби. Тя често изпада в безсъзнание. Той винаги я връща. „Мизерията и раните тук прояждат плътта, а миризмата на болест е пропила всеки сантиметър от обхванатата от мухъл къща. И любовта не помага за облекчаване на болката от възпалените рани”, разказва Даниела Тренчева.

С втората история в предаването Елена Чопакова отвежда в бургаската морга. През летните месеци тя е по-натоварена дори от софийската, а редица от знаковите криминални случаи са завършвали именно тук. „Представяме ви двама от тримата съдебни лекари на Бургас и двама от седемдесетината в България. Терорист, политик, шеф на мафията или обикновен гражданин – всички от изброените могат да свършат тук – в ръцете на доктор Галина Милева или пък на доктор Косьо Янков, съдебни лекари. Те обичат живота, но работят със смъртта”, разказва Елена Чопакова.  

Не пропускайте историите в „Ничия земя” тази събота от 18.00 ч. по Нова.