Кабинетът да се замисли дали трябва да продължи тази политика на безпринципни чистки, заяви той

"Ако ДПС не гласуваше в Народното събрание за плоския данък, за пенсионната реформа и накрая за дълга, днес щяхме да бъдем в режим на оставка на господин Бойко Борисов”, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан по време на визитата си във Велико Търново. 

Още по темата

 

Според него правителството на Борисов е било спасено чрез механизмите на създаването на "ад хок" реформаторски мнозинства по конкретни теми - след гласуването на плоския данък, на пенсионната реформа и накрая на дълга, пише БГНЕС.

 

"ДПС ще гласува съобразно своята политическа идентичност, но няма да ни видите като част от евразийската опозиция в 43-то Народно събрание", подчерта Местан.

 

Той смята, че "механизмите за емитиране на дълг, по времето на Пламен Орешарски и сега при Бойко Борисов, са идентични: "Разликата е в обема му", поясни Местан. 

 

"Редно е кабинетът да се замисли дали трябва да продължи тази политика на безпринципни чистки и политически уволнения", отбеляза той. Според него в случая става дума за политическа поръчка на Патриотичния фронт и на Реформаторския блок, която се изпълнява от кабинета.