Гледайте разказа на Елена Чопакова в „Ничия земя” от 18.00 ч. по Нова

В предаването „Ничия земя” днес по Нова Елена Чопакова ще разкаже за грижливо критата и услужливо използвана трагедия край Буново. При атентат на 9 март 1985 година седем души умират, деветима са тежко ранени. 

Макар и със закъснение от 30 години, предаването ще отдаде заслуженото на забравените жертви на протурския тероризъм в България. За първи път зрителите ще видят лицата на някои от жертвите, ще се запознаят с техните роднини и със свидетелства на оцелели пътници и служители на железниците. Предаването ще покаже на каква длъжност е днес един от осъдените за съучастие и помагачество в процеса, който е брат на един от екзекутираните. 

„Ще отбележим годишнина, която малцината, които помнят, искат да забравят. Ще ви разкажем история, от която на нашите герои им побелява косата. Ще ви разкажем за младостта ви без носталгия. А на децата и внуците ви ще ви разкажем за зрелия социализъм и за един от най-кървавите му дни – 9 март 1985 година. Атентатът на гара Буново”, разказва Елена Чопакова.

Не пропускайте историята в „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова.