Младата юристка е първата българка, подписала договор с едно от най-големите мъжки списания в света

Още от "Красивата България"

23-годишната Антониа Петрова е първата българка, която подписва договор с едно от най-големите мъжки списания в Германия - "Плейбой". Тя живее в Австрия от 12 години със семейството си, следва право в Грац, като смята да специализира в авторско и медийно право. Родена в София, но израснала зад граница, тя признава, че в момента се чувства гражданин на света. В България ѝ липсват приятелите, но в последно време се връща у нас все по-рядко.

 

"Когато разбрах, че ще участвам в конкурса, майка ми беше леко скептична. Но баща ми дори ме закара да се представя в редакцията в Мюнхен", сподели Петрова.

 

 

Нейната поява на страниците на списанието е предизвикала фурор и в медиите. "Много рядко се случва момиче, което не е от Германия, да попадне в класацията. Не беше трудно да се снимам за списанието, защото това бе мой личен избор. Знаех точно какво правя, не беше приумица заради егото ми. Исках да докажа на самата себе си, че имам достатъчно самочувствие и съм в достатъчен баланс с тялото ми, за да го направя", споделя тя.

 

 

Според нея има разлика между конкурса "Мис Плеймейт" в Германия и еквивалента му в България основно заради формата. 

 

 

"В Германия се избира момиче всеки месец и тя става "Мис Януари", "Мис Февруари". Тук се провежда като реален конкурс за красота, в Германия само се гласува онлайн и накрая се избира момичето с най-много гласове". 

 

Ако искате да подкрепите Антониа за конкурса "Мис Плеймейт", може да го направите ТУК.

 

Може би една от най-любопитните подробности около младата юристка е фактът, че тя е бивш шампион по шах - печелила е турнири като по-малка, но напоследък намира рядко време за едно от любимите си хобита.

 

Какво каза Антония за рубриката "Красивата България", как се приемат българите в Западна Европа и има какъв съвет даде тя към младите момичета, които биха искали да последват стъпките ѝ - гледайте във видеото!

 

Автор: Рой Хил