Те имат съмнение в обективността на провеждане на конкурсите в България

 

„Имаме съмнения в обективността на провеждане на конкурсите в България, защото когато няма ясни правила, които да са валидни за всички, младият специалист бива демотивиран и той напуска страната”, каза в „Здравей, България” д-р Емануил Найденов от Гражданска инициатива „Млади лекари за ново здравеопазване". Те написаха отворено писмо до премиера и министъра на образованието и науката относно новината, че Лъчезар Иванов от ГЕРБ е станал доцент по медицина.

 

Д-р Найденов заяви, че след направена от самия него справка, е установил, че Лъчезар Иванов няма нито една публикации с доказана научна стойност. „Аз като един млад лекар имам девет публикации, а не съм допускан дори за асистент. А съм се опитвал”, каза той. 

 

Младият лекар изброи куп изисквания, които има към кандидата за доцент и преподавател и попита дали депутатът от ГРЕБ ги е изпълнил всички. 

 

„Правилата за придобиване на академична длъжност и преди 10 ноември, и сега са едни и същи – роднинска линия, партийна линия и интимна линия. Тези линии трябва да бъдат зачеркнати”, категоричен беше д-р Найденов.

 

„Искаме да има ясни правила и те да са за всички и тези, които са доказали своите постижения да остават в България и ида им се дава път”, допълни той. 

 

Повече по темата гледайте във видеото.