Възниква обаче казусът, че понякога човек и да иска, няма къде да паркира

 

Депутатите от ГЕРБ възнамеряват да направят промени в Закона за движение по пътищата, така че глобата за паркиране на тротоар, детска площадка и зелени площи да се увеличи на 200 лева. В момента размерът ѝ е от 20 до 50 лева. Възниква обаче казусът, че понякога човек и да иска, няма къде да паркира. 

 

"Аз съм бил свидетел на случаи как автомобил спира на входа на столичен парк и майки с колички не могат да влизат”, обясни в „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов. По думите му проблемът не е само в София, а в цялата страна.

 

Екип на "Здравей, България” отиде в столичния квартал "Младост 1" – емблематично място за неправилно паркиране. Автомобили има на детските площадки, тротоарите и зелените площи.

 

Хората в квартала обаче разказват, че е невъзможно да намерят нормално място за паркиране в квартала. Случвало се е някои от тях да бъдат глобени, но други не са санкционирани. Решението според тях е архитектите да си вършат работата и да не се стига до паркиране на забранени места.

 

"Проблемът в квартала наистина е сериозен и то от години. Той е труднорешим, но не е невъзможно да бъде подобрен. Това е така, защото години наред е строено, без да се мисли къде ще паркират колите”, коментира кметицата на "Младост”.

 

От 1 април в квартала ще започне да обикаля паяк, който ще вдига коли от забранените за паркиране места.