Светът скърби за загиналите

150 души загинаха при самолетната катастрофа във френските Алпи. Сред тях е имало малки деца, семейства, цял клас ученици. Най-много са жертвите от Германия - 72 души, и от Испания- 35 души. В самолета е имало и граждани на Австралия, Аржентина, Белгия, Великобритания, Венецуела, Дания, Израел, Иран, Колумбия, Мексико, Холандия, САЩ и Япония, уточнява ТАСС. Националността на част от хората все още е неизвестна.   


Външният министър на Австралия Джули Бишъп съобщи за загубата на 68-годишна медицинска сестра от Мелбърн и нейния син - 29-годишен инженер. Каръл и Грег Фрайдей отишли в Европа на почивка, но така и не се завърнали. 


Германската оперна певица Мария Раднер също е била на борда на фаталния самолет, съобщи „Зюддойче Цайтунг”. С нея загиват съпругът и бебето ѝ. 33-годишната изпълнителка е пяла на големи сцени в Ню Йорк, Лондон и Валенсия и е имала многобройни ангажименти в Германия и цяла Европа.

 

Тя не е единственият артист, който губи живота си във френските Алпи. В списъка с пътниците фигурира и името на Олег Брияк – бас баритон в операта в Дюселдорф. 


Днес гимназията в германския град Халтерн затвори врати в знак на траур за 16-те ученици и техните две учителки, които загинаха при трагичния инцидент. Децата са били в Испания на обменни начала, тъй като са изучавали езика, пояснява "Оснабрюкер Цайтунг".