Премиерът обеща да осигури охрана на Василев, въпреки това той отказа да се върне в България

 

Разрази се задочен спор между Бойко Борисов и Цветан Василев. Премиерът призна, че се е срещал с банкера и го призова да се прибере в България. 

 

Обещанието на Борисов на границата да бъде осигурена охрана за Цветан Василев бързо дойде и до Сърбия. Въпреки уверенията, че ще получи необходимата защита, банкерът, който неведнъж е казвал, че се страхува за живота си, категорично отказва да се върне в България. 

Още по темата

 

"Аз когато исках да се върна, тях ги нямаше”, коментира Василев.
 

"С това, което имам като власт, ще осигуря не НСО, ако иска жандармерия, ако иска каквато и да е охрана. На границата ще отида да го чакам лично с вас, за да е 100% прозрачно”, обеща Борисов. 

 

Така наречената от банкера „криминална” среща Борисов-Василев се е състояла. Според министър-председателя на нея банкерът се разкаял. 

 

"Дойде да ми се извини за това, което са ми причинили с Бареков и цялата тази пасмина, с която ме бяха обградили една година и нещо”, обясни Бойко Борисов. 

 

Бареков също бил сред хората, които се срещали с Цветан Василев малко преди кризата в КТБ.

 

Въпреки обяснението на Василев, че заради КТБ се е видял с Борисов и други двама представители на големите партии, лидерът на ДПС Лютви Местан отрече да е сред тях.

 

За кризата в КТБ според премиера били виновни Пламен Орешарски и бившият финансов министър Петър Чобанов. Засега обвиненият в присвояване на милиони Цветан Василев остава с мярка за неотклонение „подписка” - в Белград. 

 

Междувременно от Висшия съд в Белград припомниха, че на 11 февруари решението за екстрадиране на банкера беше отменено. За Нова телевизия те уточниха, че сега то е в изходна позиция, което може да продължи както по-малко от месец, така и повече. Висшият съд работи по международните разпоредби за правна помощ, което прави процедурата по екстрадиция непублична.