Благородна инициатива помага на тях и стотици други

 

Преди година едно семейство с 10 деца трогнаха зрителите на Нова и те им подадоха ръка. От няколко дни обаче семейството отново няма нормален дом и са принудени да се изхранват само с 900 лв. Holiday heroes им помогнаха. Как?


Помните ли тези хора? Семейството с 10 деца, което остана без дом в края на март. Човекът, който им помагал с наема на жилището, се отказал да плаща.


„Беше казал, че ще плаща наема на 4-стаен апартамент. - Колко време? – Докато пораснат децата”, казва майката Ивелина Зарсова.


Днес те живеят в малка вила край Русе, без баня, тоалетна и питейна вода. И все така се нуждаят от помощ, дори за да си набавят най-необходимото за великденската трапеза.


Причината за усмивката на децата днес е колет с храна. Изпращат го от благотворителното сдружение holiday heroes. И това е само едно от всички 5000 семейства в нужда, които ще получат колет с храна по празниците.


„Всеки получава различно, стараеме се да има по едно безалкохолно, едно олио, едно брашно или захар. Козунак, когато е Великден, така че основните неща, които могат да помогнат да има една пълна великденска трапеза”, обяснява Росица Томова, ръководител на проекта Holiday heroes.


А за да съществува този проект, стотици доброволци отделят от личното си време, за да опаковат и разнесат колетите до нуждаещите се.


„Ние показваме на хората, че можеш с един-два часа да направиш щастлив едно, две, три семейства, което реално не коства нищо”, разказва доброволецът Ивона Пенчовска.


„И наистина после човек се чувства горд, особено когато започва да разказва, че е част от такава огромна кампания и наистина много хора са били зарадвани”, казва Росица Томова, ръководител на проекта Holiday heroes.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Йоана Иванова