Гласуването ще се проведе на 25 април в цялата страна

Членовете на партия АБВ ще могат да гласуват за председател на партията и по електронен път. Така електронното гласуване, заедно с прекия избор на партийния лидер от членовете на партията, а не от делегати, ще бъде приложено като практика за вътрешнопартийни избори за първи път в България. Това съобщиха от пресцентъра на АБВ.

 

Още по темата

Според правилата за гласуване, членовете на партията могат да изберат един от двата начина – или електронно, или да отидат до урната, за да дадат своя вот. В случай на дублиране на двата варианта за гласуване, ще се счита за действителен традиционният (с бюлетина), а електронният ще бъде анулиран. 

 

Гласуването за избор на председател на ПП АБВ ще се проведе на 25 април в цялата страна, след като настоящият лидер на партията Георги Първанов подаде оставката си.

 

Срокът за номинации за лидер на партията изтече на 14 април. Изборът за председател на ПП АБВ ще бъде между трима кандидати – Стелиян Стефанов – председател на общинската организация на АБВ в Русе, Трендафил Величков – член на Изпълнителния съвет на партията и областен управител на Пазарджик и Георги Първанов – президент на Република България (2002-2012) и настоящ лидер на ПП АБВ.