По делото "Соло" съдийката е преживявала всичко силно емоционално

 

„Съдия Ченалова е много добър професионалист. Съжалявам, че не казвам това, което хората очакват да чуят – че е престъпник”. Това заяви съдебният заседател Ани Туча в предаването „Комбина” по Нова телевизия. 

 

Ани Туча е съдебен заседател от 2007 години. Работила е по няколко знакови дела, като „Октопод” и „Соло”, по които съдия Ченалова оправдава подсъдимите. 

 

Ани Туча заяви пред Нова, че съдия Ченалова е преживявала всичко около делото „Соло” силно емоционално. 

 

„От едната страна са очите на майките на жертвите, от другата – очите на майката на подсъдимия”, обясни Ани Туча. Тя допълни, че и днес би се подписала под оправдателната присъда на обвинения за убийството в дискотека „Соло”. 

 

Относно процеса „Октопод” съдебният заседател заяви, че обвиненията не са били такива каквито са се представяли в обществото. 

 

„Може би е обещала да го доведе до обвинителна присъда и сега искат да й го върнат. Това обвинение, начинът по който е задържана – всичко стана толкова грозно, че навява за нещо нечистоплътно ”, заяви Ани Туча. 

 

„И най-малкото съмнение, че този човек не е виновен, води до оправдателна присъда. Ако обвинението е доказало, че тя е взела пари, тогава да си носи отговорност. Не можем да търсим сметка на съдия Ченалова, защо е оправдала някого”, заяви омбудсманът Константин Пенчев. 

 

Повече гледайте във видеото!