Според защитата на Ковачева версията на прокуратурата е невъзможна и необективна

Видео: БГНЕС

 

Наблюдаващият прокурор Николай Христов определи като зверски побоя над 4-дневното бебе. Това стана по време на заседанието на СГС, на което се гледа мярката за неотклонение на Емилия Ковачева. 

Още по темата

 

Акушерката е обвинена в опит за убийство на бебето. Прокуратурата иска от съда да й бъде наложена най-тежката мярка „задържане под стража”. В пледоарията си прокурорът каза, че експертна справка показва, че тя не страда от психическо заболяване

 

До определението, че побоят над детето е бил зверски се стигна след пледоарията на защитата, в която адвокатът каза, че няма сигурност в това, че записите са автентични. Тезата на адвоката е, че има голям период от около 12 часа от времето, в което се твърди, че бебето е бито, до констатирането на тежките отоци.

 

Според защитата версията на прокуратурата е невъзможна и необективна. Според тях дори и да се приеме, че е нанесла удари, те са били леки и не са причинили травмата на бебето. Защитата използва изрази като "шляпвайки", пише БГНЕС.

 

Голяма част от казаното от адвоката бе върху това, че акушерката е работела 24 часа, че била принудена да робува, защото семейството й зависело от нея.