Тя коментира предложението на Атака ваксините да станат препоръчителни

 

Опасността от заболявания трябва да е водеща при решението да се избере ваксинацията, която е безвреден и доказан метод за предпазване от заразни заболявания. Това заяви  председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Даниела Дариткова относно предложението на "Атака" ваксините да станат препоръчителни, вместо задължителни. 

Още по темата

 

"Едно такова предложение трябва да бъде много добре обмислено и съобразено основно с експертите, епидемиолозите, специалистите в медицинската общност, които регламентират кое е полезно и кое е опазващо здравето на децата в една ситуация, в която имаме повишена епидемиологична опасност от различни заболявания в съседн страни", каза председателят на комисията по здравеопазване.

 

"Ваксините, които се използват в България, са утвърдени от ЕС и смятам, че тяхното прилагане е причина за доброто здраве на децата. Всички решения на НС трябва да са съобразени с отговорността на политиците за здравето на нацията, а не търсенето на евтини политически дивиденти", настоя Дариткова.

 

Снимка/Видео: БГНЕС