Не пропускайте историите в „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова

Тази събота в предаването „Ничия земя” по Нова журналистът Елена Чопакова ще разкрие кое е общото между „Флашданс” и Дико Илиев, както и кой е най-големият кошмар на Марк Зукърбърг.

В първата част на „Ничия земя” ще видим историята на един оркестър за сватби и погребения - не онзи на Горан Брегович, за който можете да си купите скъп билет при редките му посещения, а този, който можете да поканите да ви свири – ако се жените или ако ще умирате. „Музикантите от оркестъра в Оряхово не свирят на големите световни сцени, инструментите им не са застраховани за милиони евро и нито една кралица никога няма да им ръкопляска. За тях това не е важно, важното е съвсем друго - да пазят духовата музика от забрава. Тази музика, която може и да не пълни джобовете им, но пък пълни сърцата им с любов”, разказва Чопакова.

Втората история ще ни върне във времето преди Facebook да се превърне в основното място за обяви, поздравления, скръбни вести и рекламни съобщения. Историята ще ни отведе на място, което поддържа собствена социална мрежа - радиоточката. В този разказ ще видите Фреди Меркюри, Лили Иванова и Илия – веселият гробар, а всичко, което ги свързва, е един кабел. „Радиоточката е устройство, от което населението научавало важните новини. Сигналът идвал по кабел и до 1989 година всяко училище, дом и държавно учреждение задължително разполагали с радиоточка. Тя имала едно единствено копче – за увеличаване и намаляване на звука… Ако си мислите, че ви говорим за нещо отдавна изчезнало, прибързвате”, разкрива Елена Чопакова.

Не пропускайте историите в „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова.